NANELİ BİTTER ÇİKOLATALI KURABİYE (FİONA KURABİYESİ)


Ağızda dağılan ve çiğnenebilir kurabiyeleri hep severim. İyi bir atıştırmalık. Bu kurabiyem tamamen deneysel oldu. Biraz ondan biraz bundan derken ortaya çıkan müthiş bir lezzet. Daha küçük bir çocukken mahalle bakkallarında satılan küçük, beyaz, kare şeklindeki şekerleri hatırlar mısınız, bilmem. Ağızda eridikçe sakızımsı bir hale gelirdi. Market market gezdim. bildiğiniz üzere belli başlı markaların naneli şekerleri var. Yalnız bu şekerlerde naneden çok mentol aroması baskın. Önce bunlarla denedim. ama güzel olmadı. Ben de mahalle aralarındaki bakkaları gezerek bahsettiğim şekerden buldum. Denedim. Evet sonuç harika oldu. Kuarabiyelerin fotoğraflarını önce sevgili arkadaşlarımla paylaştım. Sevgili arkadaşım Nalan, kurabiyenin adının FİONA olması gerektiğini söyledi. Shrek'in sevgili prensesi :)  Ağızda dağılan ama çiğnenebilir kurabiyeleri seviyorsanız Fiona kurabiyeleri tam size göre...





Hazırlık süresi: 30 dk

Malzemeler:

10 tane naneli şeker

1 bardak vegan tereyağı ( vegan olmayanlar normal teryağı, isteyenler bitkisel margarin kullanabilir.)

3 kaşık mısır nişastası

1/2 su bardağı beyaz toz şeker (Ben çok şekerli sevmiyorum. Şeker sevenler ölçüyü arttırabilir.)

1/2 su bardağı bitter damla çikolata

1 1/2  çok amaçlı un

1/2 çay kaşığı vanilya özü

1/4 çay kaşığı karbonat

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1-2 damla yeşil gıda boyası (jel veya sıvı fark etmiyor)

Yapılışı:

Kurabiyelerinizi soğuk fırına asla koymayın. Kurabiyelerinizi fırına koymadan yarım saat önce  180 dercede ısıtın.

Naneli şekerleri havanda ezin, bir kenara bırakın. Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Tereyağı ve şekeri mikserin düşük ayarında krema haline getirin. ( Tereyağı oda sıcaklığında olacağı için çok çabuk krema haline gelecektir.) Kuru malzemeleri elekten geçirerek yavaş yavaş çırptığımız kremaya ekleyin.  Ezdiğimiz naneli şekerin yarısını da bu karışıma ekliyoruz.  Yeşil gıda boyasını da ekleyip artık hamuru yoğurmaya başlayabiliriz. Ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı. (Eğer elinize yapışırsa biraz daha nişasta ekleyebilirsiniz.) en son damla çikolataları ekleyip hamuru bir kaç kere katlıyoruz. Hamurun üzrini streç ile kapatıp bir saat buz dolanımda bekletiyoruz. Dolaptan çıkardıktan sonra şekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Şekil verdiğimiz kurabiyelerin üzerine naneli şeker tozundan serpiştirelim ve fırına koyalım. Pişme süresi  fırından fırına farklılık gösterecektir. Ancak 8-10 dakika sürenin yeterli olacağını düşünüyorum. Fırından çıkan kurabiyelerinizi biraz bekledikten sonra ızgara teline alabilirsiniz.  çok sıcakken almaya çalışırsanız kurabiyeleriniz dağılacaktır.


https://www.instagram.com/happy_sugar_puff/




 

Yorumlar